Dažnai keleivių užduodami klausimai

Kokios nuolaidos taikomos vaikams?

Kiekviena aviakompanija nustato savo kainoraštį vaikams, bei kūdikiams iki 2 metų. Detalesnė informacija pateikiama atliekant užsakymą.

Ar gali nepilnamečiai skristi vieni?

Dauguma žemų sąnaudų oro bendrovių neleidžia skristi vieniems vaikams iki 16 metų. (Išimtis aviakompanija Wizzair ji taiko 14 metų amžiaus cenzą)

Tokios bendrovės kaip SAS, LOT ir pan. leidžia vaikams skristi vieniems nuo 12 metų.

Kaip nupirkti bilietą vaikui vienam?

Jei vaikui perkate bilietą atskirai norėdami sujungti su suaugusiojo, kuris keliauja kartu, tačiau jau turi užsakymą, bilietu, privalote jį pirkti kaip suaugusiam, vėliau turi būti atlikas bilietų sujungimas. Tačiau tai leidžia ne visos aviakompanijos. Detalesnę informaciją gausite pasiskambinę mūsų klientų aptarnavimo telefonu. arba el.paštu.

Ar reikalingas tėvų sutikimas keliaujant nepilnamečiui?

Skrendant Šengeno erdvėje vieno iš tėvų, notaro patvirtintas, sutikimas nėra reikalingas, tačiau aviakompanija visada pasilieka teisę jo paprašyti, todėl rekomenduojame šį dokumentą visuomet turėti.

Kaip registruotis į skrydį su asmens grįžimo pažymėjimu?

Šis dokumentas registracijos internetu (check-in) metu traktuojamas kaip pasas.

Padariau klaidą atlikdamas registraciją į skrydį. Ką daryti?

Jei pastebėjote klaidą kuo greičiau su mumis susisiekite mūsų klientų aptarnavimo telefonu arba el.paštu.

Ar sėdėsim kartu jei abu keleiviai viename užsakyme?

Jei visi keleiviai yra viename užsakyme aviakompanijos atsižvelgdamos į tai, stengiasi susodinti visus kartu. Tačiau retais atvejais (jei užsakomas bilietas prieš pat skrydį ir keleivių skaičius didelis Jus gali “išmėtyti” po lėktuvą. Jei pageidaujate koknrečių vietų jos gali būti užsakomos už papildomą mokestį.

Ar galima keisti keleivio vardą/pavardę, datą, maršrutą? Kiek tai kainuoja?

Priklausomai nuo Jūsų bilieto tarifo, bei aviakompanijos gali būti leidžiamas keitimas. Konkretesnę informacija gausite susisiekę mūsų klientų aptarnavimo telefonu. arba el.paštu.

Ar galiu grąžinti bilietą?

Priklausomai nuo Jūsų bilieto tarifo, bei aviakompanijos bilietas gali būti grąžinamas. Konkretesnę informacija gausite susisiekę mūsų klientų aptarnavimo telefonu. arba el.paštu.

Ką daryti jei neteisingai suvedžiau keleivio vardą/pavardę, neįrašiau antro vardo/pavardės?

Jei pastebėjote klaidą kuo greičiau su mumis susisiekite mūsų klientų aptarnavimo telefonu arba el.paštu.

Ar galiu gauti sąskaitą faktūrą?

Taip. Sąskaitą faktūrą galite užsisakyti savitarnoje, bei mūsų klientų aptarnavimo telefonu arba el.paštu.

Ką daryti jei po bilieto pirkimo pasikeitė pavardė (ištekėjau/susigrąžinau mergautinę pavardę)?

Susisiekite mūsų klientų aptarnavimo telefonu arba el.paštu.

Ką daryti jei negavau patvirtinimo į el. paštą, tačiau pinigai nuskaičiuoti?

Jei pinigai nuo sąskaitos nuskaičiuoti, vadinasi, bilietas yra nupirktas.

Jei negavote patvirtinimo laiško, visuomet pasitikrinkite savo el.pašto dėžutės SPAM / Šlamštas aplanką. Jei ir čia laiško su bilieto pirkimo patvirtinimu nerandate, gali būti, kad vesdami duomenis padarėte klaidą įrašydami kontaktinį el.pašto adresą, tuomet susisiekite mūsų klientų aptarnavimo telefonu arba el.paštu.

Kiek laiko turi galioti asmens dokumentas?

Visa informacija apie asmens dokumento galiojimo reikalavimus  pateikiama užsienio reikalų ministerijos puslapyje URM

Ar galima skristi nėštumo metu? Kokios pažymos reikalingos?

Dažniausiai nuspręsti, keliauti nėštumo metu, ar ne, turi pati nėščioji, atsižvelgdama į savo savijautą, poreikį ir galimybes.

Skrendant su dauguma aviakompanijų, nuo 28 nėštumo savaitės būtina gydytojo pažyma (anglų k., ne senesnė nei 14 d. iki skrydžio), kurioje nurodoma, jog nėštumas yra be komplikacijų, planuojamo gimdymo laikas ir patvirtinama, jog jums leidžiama skristi lėktuvu. Jei moteris, kurios nėštumas yra virš 28 savaičių, nepateikia reikiamos pažymos, aviakompanijos turi teisę atsisakyti keleivę skraidinti. Pateikus reikiamą pažymą, dvynukų, trynukų ar daugiau vaikų besilaukiančioms moterims leidžiama skristi iki 32 nėštumo savaitės, o besilaukiančioms vieno vaiko – iki 36 nėštumo savaitės.

Valstybės į kurias LR piliečiai gali vykti be vizų

1. Airija;

2. Albanija;

3. Andora;

4. Argentina;

5. Armėnija(tik diplomatinių pasų savininkams);

6. Australija; Lietuvos Respublikos piliečiai, vykstantys į Australiją turistiniais ar verslo tikslais ne ilgesniam kaip 90 dienų laikotarpiui, privalo turėti elektroninį leidimą įvažiuoti į šalį (eVisitor). Informacija apie leidimo gavimo tvarką pateikiama interneto svetainėje http://www.immi.gov.au/

7. Austrija;

9. Belizas;

10. Bolivija;

11. Bosnija ir Hercegovina;

12. Brazilija;

13. Bulgarija;

14. Čekija;

15. Čilė;

16. Danija;

17. Dominikos Respublika Lietuvos Respublikos piliečiai į Dominikos Respubliką gali vykti tik su turistine kortele. Dėl turistinės kortelės galima kreiptis į Dominikos Respublikos generalinį konsulatą Vilniuje;

18. Ekvadoras;

19. Estija;

20. Filipinai Lietuvos Respublikos piliečiai į Filipinus vyksta be vizų ne ilgesniam kaip 21 dienos laikotarpiui;

21. Graikija;

22. Gruzija;

23. Gvatemala

24. Hondūras;

25. Islandija;

26. Ispanija;

27. Italija;

28. Izraelis Izraelio užsienio reikalų ministerija paskelbė naujus reikalavimus visiems vykstantiems į Izraelį užsienio valstybių piliečiams. Užsienio valstybių piliečiams, nepriklausomai nuo to, ar jiems reikia Izraelio vizų, ar ne, taikomi šie reikalavimai:

užsienio valstybės piliečio pasas turi galioti mažiausiai 6 mėnesius nuo atvykimo į Izraelį datos;

užsienio valstybės pilietis privalo turėti kelionės bilietus ten ir atgal;

Izraelyje dirbantys užsieniečiai, norintys pakviesti į svečius savo giminaičius, dėl jų apsilankymo turi iš anksto kreiptis į Izraelio vidaus reikalų ministeriją;

užsieniečiai, išsiųsti iš Izraelio, nelegaliai gyvenę, neįleisti į šalį bei asmenys, ilgą laiką legaliai dirbę šalyje ir norintys grįžti į Izraelį nepraėjus vieneriems metams nuo paskutinio apsilankymo, prieš atvykdami į Izraelį turi pasitikrinti savo statusą. Statusą galima pasitikrinti Izraelio diplomatinėse atstovybėse arba Izraelio vidaus reikalų ministerijoje.

29. Japonija;

30. JAV (išlygos) Lietuvos Respublikos piliečiams, vykstantiems į JAV turistiniais ar verslo tikslais ne ilgesniam kaip 90 dienų laikotarpiui, reikia turėti tik biometrinį pasą ir elektroninį leidimą keliauti į JAV. Biometriniai pasai Lietuvoje išduodami nuo 2006 m. rugpjūčio 28 d.

Elektroninį leidimą keliauti išduoda elektroninė leidimų keliauti sistema (ESTA). Norint pasinaudoti kelionių supaprastinimo programa, reikia apsilankyti interneto svetainėje adresu https://esta.cbp.dhs.gov/ ir užsiregistruoti joje. Svetainėje pateiktą anketą patartina pildyti ne vėliau kaip likus dviem savaitėms iki kelionės pradžios.Atsakymas į užpildytą ESTA prašymo anketą dėl leidimo vykti į JAV turėtų būti pateikiamas iš karto, tačiau tam tikrais atvejais duomenų apdorojimas gali užtrukti iki 72 val. Esant teigiamam atsakymui, leidimas keliauti į JAV galios 2 metus. Tiesa, jeigu piliečio paso galiojimo laikas yra trumpesnis nei 2 metai, ESTA leidimas atitinkamai galios trumpiau. Esant neigiamam atsakymui, piliečiams rekomenduojama kreiptis į JAV ambasadas ar konsulatus dėl vizos (daugiau informacijos apie prašymus vizai gauti galite rasti čia interneto svetainėje adresu http://www.travel.state.gov/ Asmenys, šiuo metu turintys galiojančias JAV vizas (net ir pasuose, kurie buvo išduoti iki 2006 m. rugpjūčio 28 d.), gali ir toliau vykti į JAV be ESTA leidimo. Asmenims, Jungtinėse Valstijose ketinantiems mokytis ar dirbti, kaip ir anksčiau, reikia kreiptis dėl vizų. Vaikams, nepriklausomai nuo jų amžiaus, taip pat reikia gauti ESTA leidimą.

31. Jungtinė Karalystė ir jai pavaldžios teritorijos - Angilija, Bermuda, Britų Antarktinės sritys, Didžiosios Britanijos Mergelių salos, Gibraltaras, Montseratas; Kaimanų Salos; Terkso ir Kaikoso Salos;

32. Juodkalnija;

33. Kanada Kanados vizos nereikia tiems Lietuvos Respublikos piliečiams, kurie į Kanadą vyksta turistiniais tikslais ne ilgesniam kaip 180 dienų laikotarpiui ir turi biometrinį pasą. Biometriniai pasai Lietuvoje išduodami nuo 2006 m. rugpjūčio 28 d., jie turi papildomą elektroninę laikmeną su biometriniais paso turėtojo duomenimis. Nuo 2009 m. sausio 1 d. Lietuvos Respublikos piliečiai, neturintys biometrinių pasų, privalo gauti Kanados vizą. Kanados vizos taip pat reikia Lietuvos Respublikos piliečiams, vykstantiems į Kanadą ilgesniam kaip 180 d. laikotarpiui, vykstantiems studijuoti arba darbo tikslais. Nuo 2011 m. sausio 1 d. į Kanadą įleidžiami tik tie Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie turi biometrinius pasus.

34. Kinija(tik diplomatinių ir tarnybinių pasų savininkams);

35. Kinijos Liaudies Respublikos Honkongo specialusis administracinis regionas;

36. Kinijos Liaudies Respublikos Makao specialusis administracinis regionas;

37. Kipras;

38. Kolumbija;

39. Pietų Korėja;

40. Kosta Rika;

41. Kroatija;

42. Kuba Lietuvos Respublikos piliečiai turistiniais tikslais į Kubą gali vykti tik su turistine kortele. Detalesnę informaciją apie Kubos turistinės kortelės gavimo tvarką galima rasti http://emba.cubaminrex.cu/ Kubos ambasados Suomijoje interneto svetainėje

43. Latvija;

44. Lenkija;

45. Lichtenšteinas

46. Liuksemburgas;

47. Makedonija;

48. Malaizija;

50. Marokas;

51. Mauricijus;

52. Meksika;

53. Moldova;

54. Monakas;

55. Naujoji Zelandija

56. Nikaragva;

57. Nyderlandai;

58. Norvegija;

59. Panama;

60. Paragvajus;

61. Peru;

62. Portugalija;

63. Prancūzija;

64. Rumunija;

65. Rusija (tik diplomatinių pasų savininkams)

66. Salvadoras;

67. San Marinas;

68. Seišeliai;

69. Sent Lusija (tik diplomatinių pasų savininkams)

70. Serbija;

71. Singapūras;

72. Slovakija;

73. Slovėnija;

74. Suomija;

75. Svazilandas;

76. Švedija;

78. Nepripažintas teritorinis darinys Taivanas Lietuvos Respublikos piliečiai į Taivaną vyksta be vizų ne ilgesniam kaip 30 dienų laikotarpiui.

79. Trinidadas ir Tobagas Lietuvos Respublikos piliečiai į Trinidadą ir Tobagą vyksta be vizų ne ilgesniam kaip 1 mėnesio laikotarpiui.

80.Tunisas Lietuvos Respublikos piliečiai į Tunisą vykti be vizų gali tik su organizuota turistų grupe.

81. Turkija;

82. Ukraina;

83. Urugvajus;

84. Vatikanas;

85. Venesuela Į Venesuelą be vizų ne ilgesniam kaip 90 dienų laikotarpiui gali vykti: Lietuvos Respublikos piliečiai, vykstantys turistiniais tikslais, užpildę turistinę DEX-2 kortelę; Lietuvos Respublikos diplomatinių bei tarnybinių pasų savininkai. Detalesnę informaciją apie turistines DEX-2 korteles galite rasti http://www.embavene.fi/eng/visas.htm#Tourist%20Visa Venesuelos ambasados Suomijoje interneto svetainėje.

86. Vengrija;

87. Vokietija.

Kompensacija traumos ar mirties atveju

Dėl žalos atlyginimo iki 100000 SDR ( Special Drawing Rights -apytikris dydis vietos valiuta) oro vežėjas negali ginčyti jokių kompensacijos reikalavimų. Jei ši suma yra  viršijančio dydžio oro vežėjas gali mėginti ginčyti reikalavimą, įrodydamas, kad jis nebuvo kaltas. 
Keleivio žūties ar sužeidimo atveju, oro vežėjas per 15 dienų po to, kai buvo nustatyta asmens, turinčio teisę gauti kompensaciją, tapatybė, turi išmokėti išankstinį mokėjimą, koks gali būti reikalingas neatidėliotinoms ekonominėms reikmėms. Mirties atveju šis išankstinis mokėjimas yra ne mažesnis kaip 16000 SDR (apytikris dydis vietos valiuta).

loading

Pigių skrydžių paieška

Papildomos paslaugos